Slachtofferhulp na een schokkende gebeurtenis zoals inbraak

Je komt thuis na je werk en merkt dat er werd ingebroken ..., je wandelt op straat en wordt slachtoffer van zinloos geweld ..., je portefeuille wordt brutaal afgenomen aan een bankautomaat ..., een plots niet-natuurlijk overlijden schudt je leven door mekaar ...

Kortom, je werd slachtoffer van een schokkende gebeurtenis. Door dit plotse gebeuren kom je onverwacht en ongevraagd in aanraking met politie en justitie en misschien weet je niet goed wat je overkomt.

De lokale politie heeft een proces-verbaal opgesteld waarbij je wellicht al heel wat informatie hebt ontvangen. Nadien kan je toch nog heel wat onbeantwoorde vragen hebben. Wat gebeurt er met mijn klacht? Waar kan ik juridische informatie en hulp vinden? Hoe kan ik mijn schade terug eisen?

Het is ook mogelijk dat je nog met een aantal onverwerkte gevoelens zit. Gevoelens van angst, wantrouwen in je omgeving, onzekerheid, lichamelijke klachten, ....

Een bezoekje van je wijkagent, de vaststellende politie-inspecteur of een gesprek met een slachtofferbejegenaar kan helpen. Soms is echter ook gespecialiseerde hulp nodig.

Indien u meer informatie rond slachtofferbejegening wenst, neem dan contact op met onze politiezone afdeling "Jeugd en gezin" op het nummer 03 210 40 00. Zij bekijken dan samen voor een eventuele doorverwijzing naar de "Dienst Slachtofferhulp CAW Antwerpen. Deze is gelegen in de Cornelis Schutstraat 28, 2100 Deurne, 03 328 20 30.

Meestal wordt deze dienst door politie op de hoogte gebracht via een mail, met vermelding van het "proces-verbaal-nummer".

Uiteraard kan je hier als slachtoffer ook zelf contact mee opnemen.

Indien u meer informatie wenst rond slachtofferhulp kan u deze vinden op www.slachtofferzorg.be/inbraak